Proiect buget, PSD - ALDE, nou conflict: Am susținerea Corinei Crețu!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Parlament
Parlament
Conflictul din coaliția de guvernare continuă la nivel declarativ. ALDE se opune, prin reprezentanți ai partidului, la proiecte ce ar fi trebuit să fie discutate și susținute de coaliție. 

Astăzi, Daniel Olteanu, vicelider al grupului ALDE din Camera Deputaților, transmite, tranșat că va vota proiectul de buget pe 2019 doar dacă va include fonduri pentru Autostrada Tișița – Albița. 

Deputatul ALDE subliniază că, spre deosebire de autostrăzile din Transilvania și cele din sudul țării, care se execută în teren sau au documentații în pregătire, autostrada Tișița – Albița a dispărut și de pe hȃrtie, deși avea studiu de prefezabilitate încă din anul 1998. Deputatul ALDE a avertizat că, dacă proiectul de buget pe 2019 nu prevede fonduri pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Autostrăzii Tișița – Albița, votul său va fi unul împotrivă.

”Am aflat săptămânile trecute, punând cap la cap răspunsuri din partea Ministerului Transporturilor la interpelările mele, răspunsuri ale Comisiei Europene la adrese pe care le-am făcut, precum și alte înscrisuri, faptul că România a reușit să șteargă, pur și simplu, un coridor european de transport nu doar din strategia sa, ci și din documente.” afirmă deputatul ALDE. 

”Am susținerea Corinei Crețu”

”Vreau să transmit un mesaj foarte clar: bătălia pentru Autostrada Tișița – Albița nu doar că nu se oprește aici, ci acesta e doar începutul, pentru că am și avem, de câteva zile, și susținerea în scris a Comisiei Europene și a doamnei comisar Corina Crețu, pentru care legătura cu Republica Moldova pe coridorul european către Vama Albița este prioritară. Urmează un pas foarte important, proiectul de buget pe 2019. Dacă acest proiect de buget, la 20 de ani de când există studiu de prefezabilitate, nu prevede fonduri pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru Autostrada Tișița – Albița, să nu vă surprindă, domnule ministru Șova, un vot împotrivă din Vaslui”, a susținut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel