Programul tomata. Petre Daea: De Crăciun vom mânca roșii românești
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 14 sep 2017, 16:06
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Programul Tomata este un succes, iar a doua etapă a programului, care a început recent, va face ca "de Crăciun să mâncăm roşii produse de legumicultorii români", a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Programul Tomata 2 are un început foarte bun, au fost înscrişi în registrul unic peste 9.000 de producători, 4.300 au închis ciclul unu şi au luat cei 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi, acum sunt înscrieri în fiecare zi. Am reuşit să aducem pe piaţă peste 25.000 de tone de tomate în ciclul unu extrasezon, sperăm să facem acelaşi lucru şi în ciclul al doilea, în noiembrie şi decembrie, căci culturile au legat şi au început să fructifice", a declarat ministrul Daea. 

Potrivit sursei citate, "de Crăciun, categoric vom mânca roşii produse de legumicultorii români, iar în curând din soiuri româneşti". 

"La staţiunea de la Buzău se va organiza o bancă de gene din soiuri româneşti, am început procesul de pregătire juridică în aşa fel încât acolo să facem o bază de gene înscrisă în jurul unor cercetători excepţionali, care au pregătirea şi baza genetică necesară", a mai declarat ministrul Agriculturii. 

Câteva sute de fermieri din întreaga ţară şi aproape 20 de companii, producători de utilaje, de seminţe şi de substanţe chimice au participat joi în localitatea ialomiţeană Orezu la cea de-a opta ediţie a sărbătorii "Ziua porumbului".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?