Programul Sănătate. Dan Motreanu: România are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro
Autor: Valentina Miu | Publicat pe: 09 iun 2023, 16:41
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Guvernul României folosește fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura spitalicească, a anunțat p rim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu vineri, 9 iunie, pe contul său de Facebook.   

Liderul PNL Dan Motreanu afirmă că prin Programul Sănătate, țara noastră are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro.

„Guvernul României folosește fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura spitalicească.

Executivul a aprobat metodologia și criteriile de selecție pentru proiectele de investiții publice care vor fi finanțate prin Programul Operațional Sănătate.

Prin Programul Sănătate, România are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro.

Țara noastră are ocazia să modernizeze sistemul sanitar și să asigure accesul pacienților la servicii de calitate. Este pentru prima oară când România are un Program dedicat exclusiv sănătății.

Prin acest program vor fi asigurate, printre altele:

 • Continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova;
 • Construcția/modernizarea a minim 7 spitale județene;
 • Construirea sau reabilitarea a 20 de spitale publice mici, municipale și orășenești, a 24 unități sanitare care furnizează servicii de paliație;
 • Acces la screening gratuit pentru peste 800.000 de români;
 • Reabilitarea a 300 de cabinete de medici de familie;
 • Reabilitarea a 105 cabinete medicale școlare;
 • Accesul la servicii medicale a 65.000 de copii”, a transmis Dan Motreanu.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Dan Motreanu: România primește peste 1 miliard de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a accelera tranziția către energia curată

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis joi, 8 iunie, pe contul său de Facebook că România primește peste 1 miliard de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a accelera tranziția către energia curată.

Dan Motreanu a anunțat că Uniunea Europeană a deblocat 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare, pentru a finanța 31 de proiecte din șapte țări membre, inclusiv România.

„România primește 1,1 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a accelera tranziția către energia curată.

Uniunea Europeană a deblocat 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare, pentru a finanța 31 de proiecte din șapte țări membre, inclusiv România.

 • Sunt finanțate investiții suplimentare în România (1,1 miliarde de euro), Cehia (un miliard de euro), Bulgaria (197 de milioane de euro), Polonia (47 de milioane de euro), Croația (88 de milioane de euro), Letonia (5 milioane de euro) și Lituania (un milion de euro).
 • În cazul României, investițiile vizează noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, încălzire urbană și infrastructură de gaz pentru a înlocui energia pe bază de cărbune.
 • Totalul plăților din Fondul pentru Modernizare, din ianuarie 2021 și până astăzi, se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de euro.
 • România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul de Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune.
 • Pe baza acestui sprijin financiar, statele beneficiare își vor reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, își vor îndeplini obiectivele climatice și energetice pentru 2030 și vor contribui la angajamentul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050”, a transmis Dan Motreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?