Data publicării:

Programul IMM Invest se prelungește până la finalul anului 2024. Dumitru Nancu (FNGCIMM), precizări despre noile beneficii

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit despre beneficiile aduse economiei de programul IMM Invest.

„Noi am notificat Consiliul Concurenței pe IMM Invest 2023 să ne aloce (fonduri suplimentare) la următoarea rectificare bugetară, care sperăm să fie în luna octombrie, pentru că în acest moment sunt peste 10.000 de IMM-uri care au credite aprobate în bănci și așteaptă garanția FNGCIMM, iar cu cât ajutorul statului întârzie, practic aceste IMM-uri o să aibă probleme cu buna funcționare și capitalizarea lor. Important este că Consiliul Concurenței ne-a aprobat creșterea cu 20% a bugetului, adică putem accesa garanția fondului în valoare de 4,5 miliarde și sperăm ca, până la sfârșitul anului, să putem închide programul IMM Invest cu toate solicitările finanțate. 

Un alt lucru pozitiv este că programul se prelungește până la 31 decembrie 2024. Până acum, prelungirea se făcea din șase în șase luni, iar acum Comisia o va face anual. Noi deja lucrăm la noul program pe 2024, unde încercăm să venim în ajutorul mediului de afaceri. Aproape 20% din mediul de afaceri activ din România a beneficiat de acest program. Noi sperăm ca anul următor să depășim cifra de 100.000 de IMM-uri care au accesat cel mai important instrument financiar și să introducem un grant. Putem vorbi și despre mărirea perioadei de dobândă la doi ani. IMM Invest este un instrument financiar care nu pune presiune pe deficitul bugetar și nu pune, în momentul acesta, presiune pe datoria publică”, a mai declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel