Programul de la 9, tortură. Școlile pot începe mai târziu în...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Forțarea angajaților sub 55 de ani să muncească de la nouă la cinci provoacă oboseală și stres, afectează memoria și atenția și poate duce la probleme cu alcoolul și drogurile, consideră un expert britanic. 

Doctorul Paul Kelley consideră că trebuie schimbată ora la care încep școala și munca pentru a se potrivi cu ceasul natural al corpului omenesc. El susține că firmele care-și obligă angajații să se trezească mai devreme îi predispun la îmbolnăvire pe termen lung. Paul Kelley subliniază că este o aceasta problemă uriașă în societate.

Expertul britanic mai spune că avem "o societate privată de somn, ceea ce este extrem de dăunător pentru sistemele organismului, afectând atât sistemul emoțional, cât și pe cel de performanță fizică". Paul Kelley atenționează că "este o problemă internațională, toată lumea suferă și nu are de ce". De aceea, el propune ca ora de începere a școlilor și a serviciului să fie conformă cu ceasul natural al corpului uman, potrivit Daily Mail

Lipsa somnului afectează atenția, memoria pe termen lung, încurajează consumul de droguri și de alcool. De asemenea, poate provoca furie, anxietate, frustrare, comportament impulsiv, creștere în greutate, hipertensiune arterială, stres și probleme de sănătate mentală. 

În ceea ce-i privește pe elevi, dr Kelley spune că sunt vulnerabili în fața problemelor de sănătate menționate. Și dacă natural, copii mai mici, de până-n zece ani se trezesc natural mai devreme și ar trebui să înceapa școala la 08:30, cei cu vârste de la 10 la 16 ani ar trebui să înceapă școala la 10:00 și peste 18 ani, la 11:00. 

Departamentul de Educație din Marea Britania a transmis că școlile sunt libere să-și stabilească propriul program pentru elevii, nefiind unul standard.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel