Programul consultărilor de la Cotroceni
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 oct, 15:33
WhatsApp
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Consultările privitoare la formarea unui nou Guvern vor avea loc luni, 11 octombrie 2021.

Liberalii sunt chemați primii, luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială. De la ora 13.00 sunt invitați reprezentanții PSD, iar de la ora 14.00 cei ai USR.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, transmite Președinția.

Potrivit sursei citate, consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

G Ad:

Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Șeful statului nu este optimist în ceea ce privește rezultatul consultărilor.

„Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern”, a precizat Klaus Iohannis. Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament, scrie Mediafax.

Consultări Cotroceni. Iohannis: Luni chem partidele

Klaus Iohannis a făcut un anunţ legat de consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier. 

"Acum trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat pentru că Guvernul a căzut victimă a acestor orgolii (n.r. - trimitere la USR). Paşii constituţionali sunt bine cunoscuţi. Eu voi invita partidele parlamentare la consultări şi voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză.

Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12.00. Voi avea consultări cu partidele parlamentare. Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie, dar eu personal sunt total implicat şi sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro