Programul Casa Verde Fotovoltaice - înscriere persoane fizice. Laurenţiu Neculaescu, președintele AFM, interviu la DC News și DC Business
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Laurenţiu Neculaescu, președintele AFM, vine cu noi informații despre programul Casa Verde Fotovoltaice.

Laurenţiu Neculaescu, președintele AFM, va vorbi despre modalitatea de înscriere a persoanelor fizice în programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, în cadrul unui interviu la DC News și DC Business, miercuri 17 mai, de la ora 14:00.

VIDEO



Bugetul total alocat programului "Casa Verde Fotovoltaice" este de 1,75 miliarde de lei. Solicitantul persoană fizică se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni.

În cazul în care se depun două sau mai multe cereri de finanţare pentru acelaşi imobil identificat cu număr cadastral, este considerată eligibilă prima cerere de finanţare care îndeplineşte criteriile de eligibilitate. Pentru solicitantul persoană fizică, este eligibil proiectul care se implementează la adresa menţionată ca domiciliu în cartea de identitate.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii. 

De asemenea, în perioada 27 iunie, ora 10:00 - 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în program şi unităţile de cult.

Administraţia Fondului pentru Mediu gestionează programe finanţate din fonduri naţionale şi este finanţată integral din venituri proprii şi răspunde de gestionarea Fondului pentru mediu. Fondul pentru mediu este fond public, deductibil din punct de vedere fiscal, iar veniturile acestuia constituie venituri publice, ce fac parte din bugetul general consolidat, constituite printr-o lege specială ce stabileşte şi destinaţiile acestora. 

Administraţia Fondului pentru Mediu susţine finanţarea pentru 26 categorii de proiecte şi programe naţionale în vederea dezvoltării durabile a României.

Administraţia Fondului pentru Mediu se adresează unei categorii largi de beneficiari: operatori economici; ong-uri; unităţi administrativ-teritoriale; unităţi şi instituţii de învăţământ; composesorate şi ocoale silvice; unităţi de cult; instituţii publice; asociaţii de dezvoltare intercomunitară; institute de cercetare-dezvoltare; asociaţii de proprietari; persoane fizice; persoane fizice autorizate; întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, care prin implementarea şi derularea de programe contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, şi în acelaşi timp, conştientizează publicul asupra problemelor de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel