Programul "Bugetare Participativă - Liceul Tău", la linie de start. Cine se poate înscrie în cursa finanțată de Primăria Capitalei?
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Programul Bugetare Participativă - Liceul Tău, la linie de start. Cine se poate înscrie în cursa
Programul Bugetare Participativă - Liceul Tău, la linie de start. Cine se poate înscrie în cursa
Echipe alcătuite din câte şapte elevi şi un cadru didactic coordonator se pot înscrie, începând de vineri, 24 martie, în cursa pentru finanţarea de 150.000 de lei, pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunţă, pe Facebook, startul bugetării participative pentru liceeni. Înscrierile au loc în perioada 24 martie - 28 aprilie. Echipele vor depune un videoclip de prezentare şi un proiect care să cuprindă cel puţin două dintre următoarele teme:

- protecţia mediului şi ecologizare;
- revoluţii ştiinţifice;
- orientare şi tehnici de supravieţuire;
- educaţie antreprenorială şi financiară;
- dezvoltare cultural-artistică, multimedia şi IT;
- universul animalelor;
- sport şi stil de viaţă sănătos.

Echipele care vor prezenta cele mai bune 36 de idei de proiecte vor pleca în excursia de formare ce va avea loc pe litoralul Mării Negre.

"Vor învăţa despre ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, care poate fi implementat, vor deprinde abilităţi de project management, educaţie financiară şi leadership. Pentru a-şi demonstra abilităţile de implementare şi cunoştinţele generale, vor concura într-o competiţie de tip quizz", menţionează Horia Tomescu. În funcţie de punctajul cumulat de pe toată durata proiectului, primele şapte proiecte clasate în ordine descrescătoare vor avea ocazia de a fi votate de cetăţenii din Bucureşti. Proiectul care a adunat cele mai multe voturi va fi susţinut cu produsele şi serviciile necesare în cuantum de 150.000 lei.

"Prin intermediul acestui program, elevii vor fi încurajaţi să participe activ în procesul decizional şi să ia parte în mod activ la propria dezvoltare", scrie viceprimarul.

Regulamentul complet pentru procesul de bugetare participativă pentru tineret poate fi accesat pe pagina http://www.proedus.ro/.

Programul "Bugetare Participativă - Liceul Tău" este un proiect desfăşurat în contextul participării Municipiului Bucureşti la Iniţiativa Localitate Prietenă a Copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel