Programa școlară, SCHIMBATĂ! Criticul literar Daniel Cristea-Enache: E foarte important ca elevii să citească așa ceva / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Programa școlară pentru limba și literatura română ar trebui schimbată.

Scriitorul Flaviu George Predescu l-a întrebat pe criticul literar Daniel Cristea-Enache dacă lista canonică: 100 de poeți români în 100 de ani (1918-2018) și lista canonică: 100 de cărți de proză în 100 de ani (1918-2018) ar putea influența programa școlară în ceea ce privește poezia și proza.

”O asemenea listă ar trebui să influențeze, în perioada următoare, selecția curriculară care este extraordinar de importantă, mai ales la nivelul școlii generale, a gimnaziului și a liceului, atunci când se pun bazele unei formări culturale și intelectuale.

Este foarte important ca un copil de 8, 9 și 10 ani și apoi un tânăr de 15, 16 ani să-i citească pe autorii importanți, români și străini, din diferitele genuri și astfel să dobândească o imagine panoramică și totodată de profunzime asupra literaturii române și asupra literaturii europene. M-aș bucura ca numele de pe această listă să le regăsesc, în anii următori, în programele școlare”, a zis criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Lista canonică a prozei românești (1918-2018) poate fi consultată și pe site-ul revistei România literară. Cât privește poezia, găsiți aici lista canonică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel