Program foarte simplu pentru copiii cu medii mici. Bogdan Cojocaru: Îi putem ridica la o medie de cel puţin 7. Primesc și o masă caldă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Bogdan Cojocaru, candidat PSD la Consiliul Județean (CJ) Iași, a anunțat un proiect adresat copiilor cu medii mici din județ.

"Sunt convins că singurul lucru care ne-a lipsit, până în 2024, este o administraţie implicată, curată din toate punctele de vedere şi transparentă. Sunt convins că, pe 9 iunie, vom reuşi să aducem un număr consistent de persoane la vot şi, bineînţeles, să ne acorde încrederea dumnealor în aşa fel încât rata abandonului şcolar, care în momentul de faţă este undeva la 15% în judeţul nostru, să poată fi scăzută, printr-un proiect pe care chiar ni l-am propus în planul nostru de guvernare pentru următorii patru ani.

"Un program foarte simplu, care să le dea posibilitatea să fie pregătiţi suplimentar"

L-am intitulat noi un centru de incluziune şcolară, pentru că ştim foarte bine că retailerii mari susţin prin fundaţii aducerea copiilor cu diverse probleme financiare şi nu numai la şcoală. Am propus şi sunt convins că vom reuşi, tot cu fonduri europene, să putem să gestionăm această situaţie în aşa fel încât, de la 15 procente, să reducem numărul celor care abandonează școala, printr-un program foarte simplu, care să le dea posibilitatea acelor copii cu medii mici, în anii pregătitori pentru examenul de capacitate - clasa a VI-a - clasa a VII-a - să fie pregătiţi suplimentar în afara orelor de program, cu profesori din şcoala unde învaţă sau care au disponibilitatea să participe la astfel de cursuri - fiind remuneraţi pentru această activitate -, primind şi o masă caldă, pentru că vor fi ţinuţi la şcoală şi după programul normal.

"Vor putea deveni plătitori de taxe şi impozite"

În felul acesta, de la copii care au medii foarte mici să îi putem ridica la o medie de cel puţin 7, pentru că aşa le deschidem orizontul către posibilitatea de a se înscrie la licee teoretice sau învăţământ profesional/dual. Sunt convins că, din pericolul la care s-ar expune dacă ar rămâne cu aceste medii mici - de a fi persoane care să plece în afară sau poate chiar persoane care să beneficieze de asistență socială, cu siguranţă vor putea deveni plătitori de taxe şi impozite, pregătindu-se astfel, având posibilitatea să urmeze un liceu şi drumul lor să fie deschis apoi către un loc de muncă bine plătit", a spus Bogdan Cojocaru, în emisiunea DC Votez, de la DCNews TV.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel