Data actualizării:
Data publicării:

Program Erasmus, 1 milion de copii născuți în urma lui. ”Revoluția sexuală”

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un studiu realizat recent de Comisia Europeană a arătat că programului de studii Erasmus,  descris ca „revoluția sexuală”, i se datorează venirea pe lumea a unui milion de copii.

Aproximativ un milion de copii s-au născut din cupluri formate datorită programului de studii Erasmus. Această estimare a fost făcută recent de Comisia Europeană, care a analizat impactul programului amintit, de la demararea sa, în anul 1987, şi până în prezent.

Studiul citat a arătat că 27% dintre studenţii Erasmus îşi întâlnesc partenerul de viaţă în timpul studiilor în străinătate. De asemenea, 33% din foştii studenţi Erasmus au un partener de altă naţionalitate, în comparaţie cu 13% din cei care rămân în ţara natală pe parcursul studiilor. Pe această bază, Comisia estimează că în ultimii 27 de ani este posibil ca aproximativ un milion de copii să se fi născut din cupluri formate datorită programului Erasmus.

Deşi fără statistici şi cifre precum cele de mai sus, „potenţialul romantic" al programului nu a trecut neobservat nici în trecut, scrie The Independent. În 2011, de exemplu, scriitorul Umberto Eco descria programul ca „revoluţia sexuală" care străbate Europa.

„Programul Erasmus abia este menţionat în secţiunile de afaceri ale ziarelor, dar Erasmus a creat prima generaţie de tineri europeni", a declarat Eco pentru ziarul „La Stampa". „Se numeşte revoluţia sexuală: un tânăr catalan întâlneşte o fată flamandă şi se îndrăgostesc, se căsătoresc şi devin europeni, la fel ca şi copiii lor. Ideea programului Erasmus ar trebui să fie obligatorie, nu numai pentru studenţi, dar şi pentru taximetrişti, instalatori şi pentru alte titpuri de muncitori. Vreau să spun că este nevoie ca aceştia să petreacă timp în alte ţări ale Uniunii Europene, ei ar trebui să se integreze", a mai spus Eco.

Erasmus îi ajută, de asemenea, pe studenţi să îşi lărgească orizontul şi legăturile sociale, arată studiul Comisiei. 40 % şi-au schimbat ţara de reşedinţă sau ţara în care muncesc cel puţin o dată după absolvire. Acest procent este aproape de două ori mai mare decât în cazul persoanelor care nu au mers în străinătate pe durata studiilor. În timp ce 93% dintre studenţii cu experienţă internaţională îşi pot imagina că vor trăi în străinătate în viitor, acest lucru este valabil doar pentru 73% din cei care rămân în aceeaşi ţară în timpul studiilor, mai arată analiza realizată de Comisia Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel