Prognoza meteo pentru weekend, 11 și 12 decembrie 2021
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunţă că regimul termic se va situa vineri peste cel specific perioadei, dar duminică vremea se va răci.

Regimul termic se va situa vineri peste cel specific perioadei în majoritatea regiunilor, mai ales în sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala precipitaţii pe parcursul zilei în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea cu precădere în sud şi est şi cu totul izolat în rest.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 11 decembrie 2021

Valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales ploi, mixte la munte, iar la altitudini de peste 1500 m, pe parcursul nopţii, treptat vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor fi însemnate, îndeosebi în zonele montane şi submontane. Local şi temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunile, cu viteze mai mari pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Izolat, vor fi posibile depuneri de polei, iar la începutul intervalului se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 12 decembrie 2021

Vremea se va răci în regiunile vestice şi sud-vestice unde valorile termice vor deveni normale pentru această dată, iar în restul ţării va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în vest-sud-vest şi cu caracter temporar în celelalte zone şi vor fi precipitaţii în toate regiunile.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Banat şi 14 grade în Bărăgan şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 7 grade. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea de Crăciun 2021 şi Revelion 2022. Polifronie (ANM), informaţii în premieră la DCNewsTV

Mirela Polifronie, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie, a oferit, în premieră, la DC News TV, câteva informaţii legate de vremea de Crăciun şi de Anul Nou. 

„Este destul de devreme să vorbim despre Crăciun sau Revelion. Ce pot să vă spun la nivel statistic este că vor fi temperaturi în jurul normelor sau că vom avea cantităţi de precipitaţii normale pentru perioada în care ne aflăm, date care nu sunt extrem de elocvente pentru ziua de Crăciun.

Dacă totuşi ne raportăm la statistici, pare că va fi, cel puţin din punct de vedere termic, o vreme bună, apropiată de normal, însemnând 3-4 grade Celsius pentru zona Capitalei", a declarat meteorologul Mirela Polifronie la DC News și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel