Prognoza meteo pentru luna februarie. Se schimbă vremea. Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță o răcire accentuată
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Prognoza meteo în luna februarie. Se schimbă vremea
Prognoza meteo în luna februarie. Se schimbă vremea
Dacă prima săptămâna a lunii februarie vine cu temperaturi de primăvară, vremea se schimbă din a doua săptămână, ca în a treia săptămână să fie chiar temperaturi mai mici decât normalul perioadei. 

Prima săptămână din februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar, mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari. Așa cum arată informațiile la acest moment, discutăm de abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie și precipitații deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal. Următoarea săptămână, 8-15 februarie, vine cu temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării, în rest valori apropiate de normal. În săptămâna 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile, mai ales în nord estul țării. Ultima săptămână, 22 februarie- 1 martie, aduce valori apropiate de norme, iar, în ceea ce privește valorile de precipitați, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului” a spus Elena Mateescu, pentru DCNews. 

Directoarea ANM a subliniat: ”Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri - joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel