Data publicării:

Prognoza meteo: Alertă meteo de Cod Portocaliu de vreme rea, anunțul directorului ANM. Se menține Codul Roșu de inundații

Autor: Valentina Miu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în următoarele ore.

„Vorbim de o avertizare meteorologică de cod portocaliu valabilă până în această seară la ora 23:00. Vorbim de zona de est și sud-est a Transilvaniei, în cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali.

În zona avertizată, până în această seară ne așteptăm la cantități de apă care vor depăși 30-40 de litri/mp, izolat peste 50 de litri/mp”, a spus Elena Mateescu.

Avertizare cod galben de instabilitate atmosferică

„În Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova este o avertizare meteorologică de cod galben. Vor fi precipitații, iar cantitățile se vor situa între 20-25 de litri/mp, izolat peste 30-40 de litri/mp.

În partea de sud-vest a țării vor fi în continuare cantități de precipitații la nivel local de 20-25 de litri/mp, izolat de peste 30-40 de litri/mp. 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat alerta hidrologică, conform căreia în partea de sud-vest a țării s-a menținut codul roșu.

Și mâine, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia, jumătatea estică a Olteniei și zona de munte vor fi intervale de cantități de precipitații de 20-25 de litri/mp, izolat peste 30-40 de litri/mp”, a mai precizat, la România TV, Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie.

VEZI ȘI: Cod roșu de ploi abundente în sud-vestul țării. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în următoarele zile

Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vreme rea și precipitații abundente pentru zona de sud-vest a țării.

- Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12

- Fenomene vizate: averse torențiale și abundente

Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cod-rosu-de-ploi-abundente-in-sud-vestul-tarii-elena-mateescu-anm-a-spus-cum-va-fi-vremea-in-urmatoarele-zile_919820.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel