Alerta de COD ROȘU, extinsă și prelungită. Noile hărți ANM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
pexels
pexels
Aproape toată țara se află sub alerta de Cod Roșu de caniculă. 

UPDATE: Pentru zilele de 15 și 16 iulie, a fost extinsă alerta de Cod Roșu: 

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat Zone afectate: Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei

În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD ROȘU

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat Zone afectate: în cea mai mare parte a țării

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

A fost emis Cod Portocaliu și Cod Roșu și pentru 17 iulie: 

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei

În Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 17 iulie

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Zone afectate: Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi. 

 

-----

A fost emis Cod Portocaliu de  val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat pentru Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei: ”În Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”. 

”Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade”

A fost emis Cod Roșu de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei: ”În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel