Profilul lui Igor Grosu, premierul propus al Republicii Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Profilul lui Igor Grosu, premierul propus al Republicii Moldova  /  Sursă foto: Igor Grosu Facebook
Profilul lui Igor Grosu, premierul propus al Republicii Moldova / Sursă foto: Igor Grosu Facebook
Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, a fost propus pentru funcția de premier al Republicii Moldova.

Igor Grosu, candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de prim-ministru, este președintele fracțiunii parlamentare a PAS și lider interimar al formațiunii. Are 48 de ani, vorbește fluent rusa și engleza și este unul dintre fondatorii mai multor organizații neguvernamentale.     

El a absolvit, în 1995, Universitatea de Stat din Moldova unde a studiat istoria, apoi a început doctoratul. Ani de zile a fost expert în cadrul unor proiecte desfășurate printre altele de UNDP şi de Ministerul Economiei.

A fost viceministru al Educației

În 2012 devine viceministru al Educației, când actualul șef al statului conducea ministerul. După trei ani demisionează în mandatul premierului Valeriu Streleţ şi e numit consilier principal de stat la Guvern, pe domeniul științei, educației, ocrotirii sănătății și protecției sociale. După câteva luni este eliberat din funcţie de premierul interimar Gheorghe Brega.

Grosu e unul dintre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate şi devine secretarul general al formaţiunii politice. 

La alegerile parlamentare din februarie 2019, Igor Grosu a candidat pe listele Blocului electoral ACUM în circumscripția numărul 20, dar a pierdut. A ajuns totuşi în Legislativ de pe locul patru pe listele blocului ACUM. După ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale anul trecut, Grosu asigură interimatul conducerii PAS, potrivit Publika.

VEZI ȘI: EXCLUSIV - Premier nou la Chișinău. Vlășceanu: Trece! Va avea acces la pușculița de la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel