Profeții atribuite lui Arsenie Boca: ”Într-o zi de mare sărbătoare...”
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 26 noi 2019, 21:32
WhatsApp
O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie
O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie
Profeţiile părintelui Arsenie Boca, duhovnicul intrat în rândul marilor personalităţi ale ortodoxiei româneşti, au oferit amănunte și despre viitorul poporului român.

Arsenie Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică „Andreiana” din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie.

Este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A trecut la cele veşnice, pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop.

Iată câteva dintre profeţiile atribuite lui Arsenie Boca

Nicolae şi Elena Ceuşescu, ucişi într-o zi de sărbătoare

Arsenie Boca a prezis moartea, într-o zi de sărbătoare, a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, potrivit relatării nepoatei duhovnicului. „Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: „Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?". Şi Arsenie i-a spus: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi". Soții Ceauşescu nu au crezut, relata nepoata duhovnicului, într-un interviu publicat în septembrie 2014, de Agerpres.

Românii vor pleca din țară. Bucureşti, noul Ierusalim

Despre Arsenie Boca se spune că a prezis că românii vor pleca în număr mare din ţară. Totodată, ar fi spus că puțini dintre cei care pleacă se vor întoarce înapoi în țara în care s-au născut.

Bucureşti va fi un nou Ierusalim, ar fi proorocit Arsenie Boca, potrivit mărturiei Letiţiei Suciu din Dumbrăveni. „Ne povestea că România va fi grădina Maicii Domnului, Bucureştiul va fi noul Ierusalim. Şi care vor rămâne, aleşii lui Dumnezeu, că numai aceia vor rămânea, vor fi într-o fericire nemaipomenit de mare", conform autorilor cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca".

Lecțiile lăsate de „ultimul sfânt al românilor"

Părintele Arsenie Boca a intrat în rândul marilor personalităţi ale ortodoxiei, iar cuvintele sale de duh au au fost făcute cunoscute printr-un număr impresionant de cărţi religioase şi biografice.

Iată câteva dintre învăţăturile atribuite duhovnicului:

"A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt".

"Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două". "Viaţa înfrânată duce la redobândirea sănătăţii încât să poţi deosebi binele de rău".

"De la cârma minţii atârnă totul. Dacă nu ai ordine în minte nu poţi avea ordine în viaţă". "Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor". "Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască".

"Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună".

"Oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum judecaţi, care şi de cine să asculte întâi: Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?