Profesorii care nu au domiciliul în localitatea unde predau vor beneficia de decontarea transportului
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Profesorii ar putea primi bani pentru decontarea navetei.

Cadrele didactice și personalul administrativ care nu au locuință în unitatea administrativ-teritorială unde au postul vor putea beneficia de decontarea transportului, de către angajator, conform unui metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației, reprezintă un amendament votat în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Art. 221 (1) – „Personalului didactic și administrativ din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuinţă în unitatea administrativ-teritorială unde are postul i se decontează cheltuielile de transport de către angajator, din bugetul Ministerului, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației.” – amendamentul votat.

Astfel, a fost adăugată o nouă literă la art. 134 (2):

Art. 134 – (2) „Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, pentru următoarele articole de cheltuieli, în funcție de care se calculează costul standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, după cum urmează:

d) Cheltuielile de transport pentru personalul din învățământul preuniversitar, care nu dispune de locuință în unitatea administrativ teritorială unde are postul.”

Ce prevede actuala Lege a Educației

Art. 105 (2) – „Finanțarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație, pentru următoarele categorii de cheltuieli:

f) cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, conform legii;”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel