Data publicării:

Profesori, agresați. Exmatricularea, o soluție? Alfred Bulai: Nu e nici măcar o sancțiune / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre exmatricularea în școlile din România, pe fondul recentelor cazuri de profesori agresați de elevi.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au dezbătut problema exmatriculării în școlile din România, după ce o profesoară din Prahova a fost agresată de mai mulți elevi, iar un alt cadru didactic din București a fost atacat cu un cuțit:

„Principala grijă acum e să scape profesorul întreg de la clasă, să ajungă acasă fără să râdă de el, fără să-i arate gesturi obscene. Pentru ăia 2.000-3.000 de lei, profesoara tăcea și înghițea. Vorbesc de cazul recent cu profesoara de engleză din Prahova filmată în timp ce elevii își băteau joc de ea. A și apărut pe Internet“, a punctat Val Vâlcu.

„Multe apar pe internet, inclusiv împotriva profesorilor care sar calul. Să fim cinstiți, avem și exemple din acestea. Ele nu s-au soluționat în niciun fel“, a replicat Alfred Bulai.

„Dar în cazul profesorului e clar, vine duba și e ridicat!“, a adăugat Val Vâlcu.

„Acolo i-au desfăcut contractul sau l-au suspendat. În cazul elevilor nu se face nimic“, a spus Alfred Bulai.

„Totuși, îl dai afară din școală? Nu mai e nicio metodă de educare...“, a completat Val Vâlcu.

„În SUA pot hotărî că un copil de 11 ani poate fi judecat ca adult. Își ia 20 de ani de închisoare. La noi, unul care e certat cu școala, îl exmatriculezi. Nu e nici măcar o sancțiune“, a spus Alfred Bulai.

„Păi și ce faci? E în Constituție că dreptul la educație e garantat“, a spus Val Vâlcu.

„Cazul de acum e penal, e de pușcărie (n.r. cazul elevului care și-a atacat profesoara cu cuțitul)“, a spus Alfred Bulai, iar Val Vâlcu a adăugat: „Restul de școală o făcea la corecție, la închisoare“.

„Și nu crezi că dai un exemplu?“, a întrebat Alfred Bulai.

„Dacă făptuia un abuz în serviciu de 9.000 de lei era luat cu mascații, ținut în arest preventiv etc, dacă a violat, a bătut șamd, se judecă în libertate. Violența nu-i sperie“, a adăugat Val Vâlcu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel