Data publicării:

Profesor înjunghiat de o elevă cu un cuțit de tăiat porcul. Psiholog: Traumele emoționale care ar putea determina un astfel de comportament

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un profesor de la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” din Oradea a fost înjunghiat în spate, cu un cuțit, de o elevă de 16 ani.    

Imediat după eveniment, la fața locului a ajuns o echipă mobilă de terapie intensivă. Profesorul a primit ajutor de la cadrele medicale specializate, fiind ulterior transportat la spital.

Surse din cadrul anchetei susțin că profesorul a fost înjunghiat cu un cuțit cu lamă de mari dimensiuni.  La fața locului au ajuns și polițiștii, dar și un echipaj de la Medicină Legală.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Minora de 16 de ani se află, în prezent, în custodia polițiștilor de investigații criminale bihoreni.

Specialiștii au explicat de ce au copii aceste comportamente și de unde le vine furia.

Radu Lega, psiholog, a vorbit despre acest caz.

"Un copil de 16 ani care atacă un adult poate realiza această formă de apărare în 3 condiții. Acesta a fost abuzat sexual, a fost hărțuit sexual sau profesorul a obligat-o să facă lucruri împotriva dorinței ei cu conținut care să deranjeze profund ordinea emoțională interioară a minorului. Există de asemenea posibilitatea să avem de-a face cu încă un scenariu ca și cele de mai sus, care sună în felul următor: 

Putem intra sub incidența noțiunii de provocare. Alți copii din cadrul internatului au provocat-o să facă acest gest. De asemenea, mai există și scenariu 5 în care un episod psihotic, fără surse cunoscute în prealabil sau de moment să fi avut loc, iar profesorul să reprezinte în imaginația copilului dușmanul.

Datorită vârstei putem să intrăm și pe scenariu numărul 6 în care o apartenență la un grup ce consumă etnobotanice, ciuperci magice sau marijuana să fi dus la formarea episodului psihotic", a explicat Radu Leca, psiholog, pentru DCNews.

Bianca Bozeanu, psihoterapeut, a explicat de ce pot ajunge copiii în aceste situații.

"Vorbind la modul general, pentru că nu am cunoștințe despre acest caz, este vorba despre neîmplinirea și nerecunoașterea nevoilor emoționale. Se strâng foarte multe frustrări. Profesorii sunt figuri de autoritate pe care proiectăm imaginea părinților", a adăugat Bianca Bozeanu, psihoterapeut, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel