Profesor din București, reţinut pentru că ar fi violat o elevă de liceu. Bărbatul era aproape de ieșirea la pensie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în legătură cu un presupus caz de viol asupra unei eleve minore, anunță autoritățile.

Acțiunea a fost desfășurată de către polițiștii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Potrivit comunicatului emis de Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB), incidentul a fost semnalat de către directorul unei instituții de învățământ din Sectorul 2, după ce au apărut imagini în mediul public ce arată o elevă de 18 ani alături de un cadru didactic de 62 de ani.

După investigații amănunțite, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este într-adevăr profesor la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, iar presupusa relație a început în luna decembrie 2023, când eleva avea încă 17 ani.

Pentru a aduna dovezi, vineri a fost efectuat un mandat de percheziție domiciliară, iar suspectul a fost identificat și dus la audieri. El a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Ancheta este în desfășurare și este coordonată de către Secția 9 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani. Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel