Profesor aflat în grevă, bătut de soțul directoarei pentru că a refuzat să încheie mediile elevilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Profesorul de Educație Fizică al Liceului de Artă din Sibiu, lider de sindicat, a fost bătut în cancelarie de soțul directoarei, pe motiv că a refuzat să încheie mediile elevilor.  

Supărată pentru că s-a lovit de refuzul profesorului aflat în grevă, în ceea ce privește încheierea mediilor, directoarea ar fi țipat la persoana în cauză, de față cu alte cadre didactice, pentru ca mai apoi să primească ajutor din partea soțului care l-ar fi agresat pe dascăl, în cancelarie.

Întâmplarea a stârnit reacții negative în rândul profesorilor, care susțin că le este frică să mai predea.

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo. Doamne ferește, putea fi oricine în locul lui”, menționează surse apropiate ale colectivului didactic, pentru publicația locală oradesibiu.ro.

“El a chemat poliția, iar ea ca să contracareze mișcarea a chemat ambulanța pe motiv că îi e rău. Liderul de sindicat a făcut și plângere la inspectorat. Și-a luat concediu medical, a fost și la medico-legal. Nu s-a mișcat nimic de atunci, parcă nici nu s-ar fi întâmplat. M-a sunat o profesoară și mi-a spus că îi e frică să mai predea în școală” a mai menționat sursa citată.

Directoarea susține că au fost doar „îmbrânceli”; ISJ Sibiu va demara o anchetă

Potrivit sursei citate, directoarea susține că nimeni nu a fost agresat, ci au avut loc doar niște „îmbrânceli”, iar profesorul de Educație Fizică ar fi doar invidios pentru poziția ei.

“Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel