Prof. univ. dr. Mihaela Miroiu, rugăminte pentru partidele politice: "Ne tragem cumva de șireturi?"
Prof. univ. dr. Mihaela Miroiu le-a transmis o rugăminte partidelor politice din România.
"Rugăminte pentru partidele politice: Unii dintre noi sunt mai conservatori şi consideră că tutuirea între adulţi - mai ales a celor mai vârstnici de către cei mai tineri - se face doar în urma unui consimţământ explicit formulat. Când scrieți în calitate de partid politic unui nemembru, mai ales cuiva mai vârstnic: "Salut Gică!", sau "Salut Mihaela!", nu e tocmai o strategie de câștigat voturi. E doar o strategie care conduce la reacția: "Ne tragem cumva de șireturi?"", a scris prof. univ. dr. Mihaela Miroiu pe Facebook.
Cine este Mihaela Miroiu
Mihaela Miroiu (n. 10 martie 1955, Hunedoara) este o teoreticiană și militantă feministă din România. Este profesoară universitară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) conducătoare de doctorat în Științe Politice și predă cursurile Ideologii politice actuale, Etica în relații internaționale, Teorii politice feministe. Interesele sale de cercetare vizează teorii politice, cu accent asupra teoriilor politice feministe, Etică politică, ideologii politice actuale și politici de gen.
Ea s-a implicat, prin diverse contribuții instituționale, civice și mediatice pentru dezvoltarea filosofiei, științelor politice și a democratizării în România. A fost decană a Facultății de Științe Politice din SNSPA între 1997-2001, a inițiat primul program doctoral de Științe Politice din România în 2000. A inițiat primele cursuri de teorii feministe: în 1994, cursul de filosofie feministă la Universitatea București, Facultatea de Filosofie și a primului masterat de Studii de gen din România în 1998.
În 2001 a inițiat și a coordonat prima colecție de Studii de gen din țară, la Editura Polirom. De asemenea, a contribuit la transformarea națională a curriculum-ului de Științe Politice conform cerințelor Bologna (CNEAA) și la evaluarea și dezvoltarea instituțională a Științelor politice în calitate de expertă a comisiei de specialitate din CNEAA în 1997. A fost membră a comisiei de specialitate din CNATDCU între 1999-2003 și vicepreședintă a Comisiei de Științe sociale, președintă a Comisiei de Științe Politice, Juridice, Economice și Administrative, CNATDCU, 2011-2012.
A contribuit la inițierea organizațiilor nonguvernamentale: Societatea de Studii Feministe AnA și Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, FILIA. A colaborat alături de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar și cu politicieni, parlamentari, comisii parlamentare și a oferit consiliere pentru politici de egalitate de șanse și politici de educație pentru partidele politice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News