Data publicării:

Prof. univ. dr. Cristian Oancea: De ce fumăm

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik @chayanuphol
FOTO: Freepik @chayanuphol
De ce fumăm? De ce ne simțim bine când fumăm?

Prof. univ. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt cele trei motive principale pentru care oamenii încep să fumeze.

”În primul rând, a fost ca modă. În al doilea rând îți dă o falsă aparență de liniștire, de calmare și în al treilea rând, fumătorilor le place să fumeze. În cazul fumătorilor, nicotina recrutează receptorii dopaminei din creier care descarcă acest hormon al plăcerii. Fumătorilor le face plăcere acest viciu. 

Toți cei trei factori sunt niște prieteni falși sau înșelători. Ne crește riscul de mortalitate prin boală pulmonară, prin boală cardiovasculară, crește riscul de infarct miocardic, crește riscul de BPOC, cancer pulmonar și atunci când dezvolți aceste patologii îți dai seama ce prost ai fost că nu ai renunțat la țigară”, a explicat prof. univ. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. Vedeți mai multe aici - https://www.dcmedical.ro/trei-motive-pentru-care-fumam-cristian-oancea_647297.html?fbclid=IwAR3S5GrDuaGibKxgrInnFoGfMl2Xp1puu-sPiME5iBrY9PDguvXIcbRKWoo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel