Prof. Dulcan, teorie interesantă despre cancer: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marele profesor Constantin Dulcan a venit cu o teorie incredibilă pentru mulți privind cancerul.

Cancerul este rezultatul unor modificări genetice anormale care determină ca celulele să crească și să se dividă într-un ritm necontrolat și să invadeze țesuturile sănătoase din jur. Aceste modificări genetice pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv:

Factori genetici

Anumite mutații genetice moștenite pot crește riscul de cancer.

Factori de mediu

Experiența expunerii la substanțe chimice cancerigene (cum ar fi fumul de țigară, radiațiile ionizante, anumite substanțe chimice industriale), poluarea, radiațiile solare excesive și alți factori de mediu pot juca un rol în dezvoltarea cancerului.

Stilul de viață

Factori precum fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă, lipsa de activitate fizică și obezitatea pot crește riscul de cancer.

Infecții

Anumite infecții virale, bacteriene sau parazitare pot crește riscul de cancer. De exemplu, virusul papiloma uman (HPV) poate crește riscul de cancer cervical și alte tipuri de cancer.

Îmbătrânirea

Riscul de cancer crește odată cu înaintarea în vârstă, deoarece celulele acumulează mai multe modificări genetice pe măsură ce îmbătrânesc.

Există factori de risc cunoscuți pentru cancer, nu este întotdeauna posibil să se identifice exact de ce se dezvoltă cancerul într-un anumit individ. Uneori, cancerul apare în ciuda unui stil de viață sănătos și a lipsei de factori de risc cunoscuți. De aceea, cercetările continuă pentru a înțelege mai bine mecanismele exacte ale cancerului și pentru a dezvolta modalități mai eficiente de prevenire și tratament.

Profesorul Constantin Dulcan are o teorie extrem de interesantă despre cancer.

„Știu familii întregi secerate de cancer. Știu familii întregi! Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o spun de multe ori la televiziune, dar mi-a fost teamă că sar în capul meu.", a spus prof. Constantin Dulcan.

Mai multe detalii vedeți pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel