Data publicării:

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul minune: Am aflat de la un vestit profesor

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Prof. Dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a vorbit la Antena 3 CNN, despre alimentele și băuturile recomandate pentru creier.

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi. Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, spune neurochirurgul Vlad Ciurea.

Ceaiul verde pentru prevenirea bolii Alzheimer

„Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat «De unde, domnule profesor?» și mi-a spus «Nu de acum, eu sunt zoroastru» și îi spun «Ce, zoroastru?». Și în religie noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Cele mai sănătoase alimente pentru creier

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. De asemenea, nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier. Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice. Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bun. Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, pește și salată”, a mai precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.

 

@dory_671

 

♬ Musik Relaksasi - Formasi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel