Prof. dr. Gabriel Prada despre Ana Aslan: exemplu de perseverență care inspiră orice medic
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Gabriel Ioan Prada, despre secretele anti-îmbătrânire, la DC News și  DC Medical
Gabriel Ioan Prada, despre secretele anti-îmbătrânire, la DC News și DC Medical
Unul dintre cei mai reputați profesori și cercetător în domeniul longevității, prof. dr. Gabriel Prada a enumerat, în cadrul unui testimonial, câteva personalități care au lăsat o amprentă puternică asupra sa și i-au fost model în cariera medicală și științifică.

„Sunt foarte multe personalități care au lăsat o amprentă puternică asupra mea. Deci, din acest punct de vedere, selecția e foarte dificilă. Aș menționa pe domnul profesor Mihail Coculescu, care a fost o personalitate deosebită, un adevărat om de știință, pasionat de descoperiri noi și foarte riguros științific. De asemenea, domnul profesor Constantin Popa, care a fost un neurolog valoros, o persoană foarte importantă. Și aș mai putea să menționez și pe domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, care a înființat Specialitatea de Geriatrie și Gerontologie în România”, a povestit prof. Prada.

Profesorul a explicat că Ana Aslan poate fi un model pentru oricine activează în medicină și cercetare medicală. „Este una dintre personalitățile deosebit de importante ale geriatriei și gerontologiei din țara noastră. Doamna academiciană Ana Aslan, care e bine cunoscută la noi în țară și pe plan internațional, reprezintă un model pentru alte generații, pentru că a luptat cu tenacitate pentru a impune o idee. Este esențial să avem istorie din multe puncte de vedere. Pe de o parte, ca să nu repetăm niște greșeli, care sunt inerente în existența noastră. Pe de altă parte, poate mai important, ca să replicăm lucrurile bune, pozitive. Profesorul Ana Aslan este un model pentru Liga Profesorilor Excepționali a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”, a precizat cercetătorul.

„Liga Profesorilor Excepționali” este dedicată dascălilor care contribuie semnificativ la formarea unei Românii educate, aducând în prim-plan poveștile lor de succes. Prin această inițiativă, profesorii își pot împărtăși experiențele și realizările, fiind premiați și apreciați public de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cei care cunosc profesori care au inspirat și motivat generații de elevi sunt invitați să îi înscrie în campania națională „Liga Profesorilor Excepționali”. Înscrierile se fac pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel