România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Cătălina Burghelea | Publicat pe: 19 sep, 14:29
Prof. dr. Elvira Brătilă: "Cel mai AGRESIV cancer care afectează femeile tinere, fără copii". Semnale care dau de gândit
Prof. dr. Elvira Brătilă a declarat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL și DC NEWS, ce tip de cancer este cel mai agresiv la femei.

De asemenea, specialista a explicat și de ce tinerele de 30 de ani reprezintă un factor de risc în dezvoltarea unui cancer ovarian. 

 

"Cancerul de ovar este cel mai agresiv, dar nu dă atâtea simptome alarmante centrate pe sfera genitală, cum este cancerul de endometru", a declarat prof. dr. Elvira Brătilă la interviurile DC News și DC Medical. 

La ce vârstă are acest cancer cea mai mare incidență

 

"Undeva între 45-50 de ani, dar sunt cazuri apărute și la fete tinere, în special cele care au o încărcătură genetică și istoric familial de cancer de ovar. Apare la vârste mult mai tinere, la 30 de ani, la paciente care nu au copii și aici diagnosticul de cancer de ovar este greu de pus. Este greu să faci o astfel de intervenție astfel încât pacienta să poată să aibă copii. Lucrurile sunt mult mai agresive, în sensul că, dacă tumora este limitată la un ovar, chiar dacă nu s-ar răspândi, de multe ori nu poți să faci intervenții conservatoare, trebuie să faci un tratament radical, să scoți și uterul, și ganglionii limfatici. 

Femeile care nu au dat naștere la copii constituie un factor de risc, însă nu este un factor definitoriu. Cancerul de ovar poate să apară și la femei care au avut o sarcină sau chiar mai multe. Din păcate, nu există o metodă de screening pentru cancerul de ovar", a mai spus prof. dr. Elvira Brătilă. 

Vezi mai multe în videoul de mai jos:

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro