Prof. Ciurea a spus care e cea mai bună carne pentru creier
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 23 noi 2022, 19:43
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Vlad Ciurea
Sursă foto: Facebook Vlad Ciurea
Prof. Dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR, a spus care e cea mai bună carne pentru un creier sănătos.

„Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai româneascâ, mai curată, cât mai de aici. (...) Nucile fac bine creierului. Pe locul doi, afinele, toate fructele de pădure, toate legumele. (...) Apă multă, multă apă cât mai alcalină, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a spus, la Antena 3, Vlad Ciurea.

Citește și...

Cea mai bună ciocolată pentru creier

Vlad Ciurea a spus care este cea mai bună ciocolată pentru sănătate. „Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea tot pe contul său de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Vlad Ciurea.

Citește și...

Creierul femeilor vs. creierul bărbaţilor. Prof. Ciurea: La creativitate, la conexiuni, femeile sunt mai bune

 

„Folosim din creier 15-20 la sută”, a spus Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR. „Apropo, creierul feminin este mai deștept la prelucrarea datelor. Noi suntem mai buni la decizie. La creativitate, la prezentare, la partea artistică... femeile ne depășesc cu mult! Este foarte interesant. (...) La conexiuni, tot femeile sunt mai bune. S-au făcut multiple studii. Judecata, decizia ne aparțin nouă, bărbaților”, a spus Vlad Ciurea la Antena 3.

 

Citește și...

Prof. Ciurea: De ce grecii sunt sănătoși, veseli și longevivi

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. „Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?