Produsul natural, care elimină dungile și revigorează suprafața mobilei din lemn, se află în bucătăria noastră
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Produsul natural, care elimină dungile și revigorează suprafața mobilei din lemn, se află în bucătăria noastră. Sursa - Pexels
Produsul natural, care elimină dungile și revigorează suprafața mobilei din lemn, se află în bucătăria noastră. Sursa - Pexels
Mobilierul casei trebuie tratat cu grijă și atenție. Acest lucru este valabil mai ales pentru cele mai delicate piese, care riscă să fie deteriorate, dacă sunt curățate cu substanțe chimice agresive. 

Unele piese de mobilier sunt deosebit de rezistente și este puțin probabil să se deterioreze. Altele, în schimb, și-ar putea pierde strălucirea. Vorbim despre mobila de lemn, care are nevoie de o îngrijire mai delicată.

Mobila din lemn conferă farmec și rafinament unei case și îmbunătățește aspectul general al locuinței.  În același timp, mobila de lemn se pătează și se zgârie ușor. Din fericire, curățarea mobilierului din lemn poate fi ușoară dacă folosești un produs natural uimitor. Și cel mai incredibil lucru este că îl avem chiar în bucătărie. 

Nu aruncați prosoapele vechi și uzate de plajă: cu aceste trucuri simple și ieftine le puteți recicla creativ

Nu contează dacă intenționăm să folosim un produs din comerț sau unul natural din cămară. Dar, orice remediu trebuie testat întotdeauna înainte de curățarea și lustruirea suprafeței. Nu uitați întotdeauna să citiți instrucțiunile producătorului dacă folosiți un produs chimic.  

Odată ce suntem siguri că putem continua cu anumite tipuri de produse, aplicăm, mai întâi, puțin produs într-un colț ascuns al mobilei. Dacă nu observăm nicio problemă anume, putea continua să o ștergem cu produsul ales.

Prepară o maioneză de casă și pune-o pe păr: pare greu de crezut, dar face minuni

Unul dintre cele mai bune ingrediente pentru recondiționarea mobilierului din lemn al casei este, fără îndoială, uleiul de măsline.

Iată două metode pentru a-l folosi la maximum.

Prima constă în combinația uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Într-un vas punem patru linguri de ulei și două de zeamă de lămâie. Amestecăm totul bine, apoi, după ce ștergem praful, întindem soluția pe suprafața mobilei cu un burete.

A doua metodă implică adăugarea unei lingurițe de sare fină la câteva linguri de ulei. De data aceasta vom folosi o cârpă moale, cu care vom aplica amestecul pe lemn. Această metodă este deosebit de utilă pentru remedierea zgârieturilor superficiale de pe mobilă.

 

BONUS. Praful de pe mobilă va rămâne doar o amintire: soluția este în bucătărie. Te-ai gândit la asta? 

 

Dacă există un adevărat „dușman” pe care îl avem cu toții acasă, acesta este praful. De fapt, este una cele mai enervante probleme cu care toate gospodinele luptă în fiecare zi, dar, de multe ori, fără succes. 

Chiar și atunci când ștergi bine mobila, în scurt timp praful începe să se așeze din nou pe suprafețele curate. Praful este o problemă acută, mai ales, pentru persoanele care suferă de alergii.  


Cearșafuri parfumate după spălare: cu acest truc mirosul va rezista mai mult timp

Cu siguranță poți folosi o mulțime de detergenți și spray-uri cu ingrediente naturale, iar rezultatele pot fi eficiente. Ceea ce vă recomandăm, însă, este o metodă complet nouă și originală, la care probabil nici măcar nu v-ați gândit.

Ingredientul de care veți avea nevoie poate fi găsit în bucătărie. Și nu vorbim despre clasicul oțet sau bicarbonat de sodiu. Doriți să știi ce este?

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Dacă și tu te lupți, zilnic, cu praful care se acumulează pe mobilă și pe toate suprafețele din casă, te vei bucura să afli că există o metodă alternativă, cu adevărat perfectă cu care îl poți elimina.

Dacă folosești acest ingredient vei vedea rezultate incredibile: vorbim despre tableta pentru mașina de spălat vase. Poate părea incredibil, dar acest produs este un adevărat aliat în casă, fiind folosit la mai multe treburi casnice. Prin urmare, dacă ai acasă o mașină de spălat vase, poți folosi tabletele, inclusiv când ștergi praful.

Super lipici, făcut acasă, din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiența lui și de rezultate 


Procesul este foarte simplu. Luați apă fierbinte și puneți tableta, care trebuie să se dizolve. Folosiți, apoi, o cârpă din microfibră pentru a curăța mobila și toate suprafețele, uscându-se la final cu o cârpă curată de bumbac. Vei vedea că praful nu se va mai depune pe mobilă câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel