Produsul de machiaj pe care îl folosești zilnic și care contribuie la apariția sau accentuarea ridurilor. Alina Șchiopescu a explicat cu ce trebuie înlocuit / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitată la emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a vorbit despre produsele de machiaj care favorizează apariția sau accentuarea ridurilor. 

Alina Șchiopescu susține că utilizarea incorectă a fondului de ten poate contribui la apariția sau accentuarea ridurilor. 

„Referitor la farduri, este mit sau realitate faptul că pot produce apariția ridurilor? Le pot spori, le pot adânci?”, a întrebat Andreea Cercel.

„Tot de la hidratare pleacă. Trebuie să aplicăm o bază de machiaj de tip hidratare, tenul trebuie să fie foarte bine hidratat. După aceea putem aplica machiajul.

Trebuie să avem un fond de ten corespunzător. Am văzut la pacientele mele că își cumpără tot felul de produse care acoperă foarte mult. Acoperă și porii, și imperfecțiunile, punctele negre și coșurile. Nu asta trebuie să facem!

Trebuie să mergem la tratamente de curățare, trebuie să ne hidratăm, să ne exfoliem și să cumpărăm un produs de machiaj pentru tipul de ten, pentru că de aici apar alte probleme.

Porii se vor bloca și vor apărea iritațiile, inflamațiile, coșurile, punctele negre. Dacă fondul de ten are conținut de silicon, clar pornește acneea. Porii sunt foarte dilatați pentru că efectiv îi blochează și acolo începe și o inflamația.", a spus Alina Șchiopescu.

 

Pot apărea riduri de la fondul de ten

„Nu recomand pe timpul zilei să folosim fond de ten de tip profesional. Mergem pe varianta de DD-uri, BB-uri, CC-uri, cu o acoperire mai lejeră. Trebuie să citim indicațiile produsului să știm exact. De aici pot apărea ridurile, iritațiile, inflamațiile, punctele negre și coșurile.

Pot apărea riduri de la fondul de ten dacă nu este potrivit pentru tenul respectiv. El usucă și dacă usucă, absoarbe apa din țesut și încep să se vadă ridurile fine.", a spus Alina Șchiopescu la emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de pe DC News, Spectacola și DC Medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel