Produsele alimentare pe care să nu le încălzim niciodată la microunde
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Mike B, Pexels
Fotografie de la Mike B, Pexels
Oricât de util ar fi cuptorul cu microunde la încălzit sau dezgheţat mâncarea, există câteva alimente care nu ar trebui băgate niciodată în acest aparat. 

Produsele din carne congelată - Majoritatea instrucţiunilor indică faptul că putem dezgheţa în siguranţă carnea în cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, nutriţioniştii avertizează că bacteriile se înmulţesc, atunci când carnea este supusă acestui tratament, iar dezgheţarea sa completă nu este posibilă, deoarece interiorul produsului va rămâne congelat.

Lapte pentru bebeluşi - Multe mame încălzesc laptele preparat pentru sugari în cuptorul cu microunde, însă acest obicei este periculos, deoarece unele elemente conţinute în laptele praf devin toxice sub influenţa cuptorului cu microunde.

Cartofi - Unul dintre cele mai populare produse pe care le reîncălzim în cuptorul cu microunde sunt cartofii. Dar sub influenţa microundelor, amidonul este supus hidrolizei, din cauza căreia se formează izomeri în produs, care sunt dăunători pentru pancreas.

Tocană de legume - Legumele procesate, în general, nu conţin atât de multe vitamine, iar când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde, se pierd şi cele existente. Unele elemente, după o astfel de prelucrare, devin periculoase. Vinetele, care nu pot fi păstrate mult timp într-o formă procesată, devin nocive, dacă sunt încălzite de mai multe ori - substanţele toxice formate sub influenţa tratamentului termic pot provoca probleme digestive grave.

Fructe de pădure congelate - Această metodă de dezgheţare va distruge substanţele benefice conţinute în fructe, iar dacă sunt ţinute prea mult timp în cuptor, va fi dificilă curăţarea pereţilor acestuia de reziduuri.

Miere - Poate părea ciudat ca mierea să fie pusă în microunde, dar vorbim despre preparate în care mierea este una dintre componente. Produsul îşi va pierde pur şi simplu proprietăţile benefice, iar mierea este folosită tocmai datorită conţinutului său ridicat de elemente unice, scrie Rador. 

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Oricine deține un cuptor cu microunde poate confirma utilitatea lui în bucătărie. Acest aparat excepțional ne permite să scurtăm semnificativ timpul și, dacă este folosit în mod corect, ne poate scuti și de a porni cuptorul sau aragazul.

Având în vedere calitățile sale, avem tendința de a-l folosi des, astfel încât, pe termen lung și în ciuda unei curățări temeinice, cuptorul are un miros neplăcut. 

Dar putem spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde, folosind un singur ingredient. După cum am spus, mirosul nu depinde de curățarea proastă a cuptorului. De multe ori, aromele alimentelor se suprapun, impregnând pereții, ușa și colțurile cuptorului cu microunde. 

Cum puteți scăpa de acest miros?  Veți folosi doar un ingredient simplu: lămâia! Prima procedură pe care o puteți face este să stoarceți sucul unei lămâi într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la 900 W, timp de un minut.

Dacă nu vreți să stoarceți lămâia, o poți tăia felii și să o scufundați într-un recipient cu apă fierbinte.  Puneți recipientul cu feliile de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la puterea maximă pentru 3 minute. Și adio mirosuri urâte!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel