Producătorii de vin din Franța, PĂGUBIȚI de incendiile extinse de vegetație
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 23 aug 2021, 18:31
WhatsApp
Pexels
Pexels
Producătorii de vinuri din sudul Franței și-au văzut munca de o viață pusă în pericol de incendiile de vegetație. 

Producătorii de vin din sudul Franței evaluează daunele aduse viilor în urma incendiilor de vegetație care au distrus regiunea săptămâna trecută, scrie Sky News. Incendiile au izbucnit săptămâna trecută în regiunea Var, lângă Riviera Franceză și au fost răspândite de vânturi puternice, forțând autoritățile să evacueze mii de oameni.

Mirabeau, o podgorie provensiană care produce rosé, a fost una dintre cramele afectate de incendii.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mirabeau - Créateur de Rosé (@maisonmirabeau)

Vezi și: Riviera franceză este afectată de incendii. Președintele Macron își petrecea vacanța în zonă

Munca de o viață, pusă în pericol de incendii

Postând pe Instagram, proprietarii Jeany și Stephen Cronk au spus că toată munca lor a fost pusă în pericol de incendiu.

„Zilele trecute au fost sfâșietoare, văzând cum devastarea s-a desfășurat peste Provence, cu incendii care se întind pe 7.000 de hectare de teren și pădure protejată”, au scris ei.

„Am urmărit în agonie și ne-am rugat pentru Domaine Mirabeau și podgoriile colegilor și partenerilor noștri din zonă, întrucât toată munca vieții noastre este pusă în pericol de flăcări”, au mai declarat proprietarii. 

„Încă evaluăm impactul incendiilor asupra proprietății noastre, dar deocamdată suntem încântați să împărtășim că toți cei de la Mirabeau, animalele și casele de la Domaine au fost salvați”. 

Zonele de pădure afectate de incendii

Incendiile au afectat în principal zonele de pădure, dar unele podgorii au fost avariate, deoarece aproximativ 900 de pompieri au luptat cu incendiul, ajutați de avioane care aruncau apă.

Incendiile de vegetație au izbucnit în multe părți ale Europei, iar Marea Mediterană a fost grav afectată de caniculă.

Cel puțin 65 de persoane au fost ucise de incendii în Algeria, iar pompierii britanici au fost trimiși să lupte împotriva incendiilor sălbatice în Grecia. Mii de persoane au fost evacuate de pe o insulă lângă Atena și un pompier voluntar a murit după ce s-au incendiile s-au răspândit în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?