Procurorul Gabor dovedește că SMS-urile cu ”4pezi” sunt adevărate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
haineala dc
haineala dc

Procurorul Bogdan Gabor a depus o plângere penală pentru violare a corespondenței împotriva fostului șofer al judecătorului Adrian Neacșu, potrivit luju.ro. Șoferul este cel a făcut publice sms-urile în care Oana Hăineală îi spunea lui Gabor cum să voteze în CSM. Procurorul Gabor confirmă, în acest mod, veridicitatea mesajelor.

Plângerea a fost depusă direct la Parchetul Înaltei Curți, Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, condusă de procurorul Marius Iacob. În fapt, precizează luju.ro, competența de cercetare pentru o asemenea infracțiune aparține pachetului de judecătorie, instanță peste care s-a sărit. La ÎCCJ s-a format rapid dosarul penal, iar șoferul Angel Gabriel Roșca a fost deja citat pentru data de 1 aprilie 2013.

PÎCCJ nu îi cercetează pe Oana Hăineală și Bogdan Gabor, emițătorul și receptorul SMS-urilor, ci pe șoferul care a făcut publice mesajele de pe telefonul care i-a fost oferit.

Procurorul Bogdan Gabor recunoaște prin plângerea depusă că sms-urile nu sunt o invenție, ci au existat cu adevărat, motiv pentru care PÎCCJ-DNA ar putea să se autosesizeze, pentru a stabili dacă în CSM se votează prin trafic de influență.

În primă fază a dezvăluirilor apărute în presă, DNA a refuzat să se autosesizeze, după cum arătat șefa Direcției de atunci, Laura Oprean.

Oana Hăineală anunța și ea la sfârșitul lunii februarie că-l va da în judecată pe fostul șofer al judecătorului Neacșu pentru falsificarea conținutului mesajelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel