Procurorul care a așteptat câteva ore în fața casei lui Gheorghe Dincă a fost sancționat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto Inquam Photos / Octav Ganea
foto Inquam Photos / Octav Ganea
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a sancționat pe procurorul care a așteptat câteva ore n fața casei lui Gheorghe Dincă.

Procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să încalce mandatul de percheziție și să intre în curtea lui Gheorghe Dincă, fiind nevoiți să aștepte până la 6 dimineața în fața imobilului, a fost sancționat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) prin diminuarea salariului brut cu 25% timp de un an.

E vorba de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal în anul 2019. În hotărârea definitivă a ÎCCJ, lui i s-a diminuat salariul brut cu 25% timp de un an.

După dispariția Alexandrei Măceșanu, procurorul a stat cu polițiștii până la ora 6 dimineața în fața casei lui Gheorghe Dincă, ora la care începea mandatul de percheziție. Cu doar o zi înainte, victima reușise să sune la 112 și să ceară ajutor. Ca urmare a proastei coordonări între forțele de ordine, intervenția la casa lui Gheorghe Dincă ar fi fost întârziată cu aproximativ 14 ore. 

Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată în 2023 de către procurorii Curţii de Apel Craiova. Ei au fost acuzaţi de abuz în serviciu, pentru modul în care au intervenit la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au dispus anul trecut clasarea dosarului penal faţă de procurorul care a coordonat activităţile, dar şi faţă de operatorul 112.

În vara anului 2019, Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă după ce s-a urcat în mașina acestuia. Bărbatul a procedat la fel și în cazul Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care a dispărut tot în 2019. În mai anul trecut, Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel