Se cere arestarea lui Beuran pentru 30 de zile. Ana Maria Roman: Cine e procurorul DNA din dosar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Jurnalista Ana Maria Roman a afirmat că profesorul Mircea Beuran nu se află sub incidenţa vreunui articol care prevede arestarea preventivă, dar şi că cel mai probabil această cerere a procurorilor DNA va fi respinsă de judecători. 

"Un motiv invocat în epoca apusă a DNA era opinia publică, ce va spune opinia publică, trebuie justificată arestarea pentru a da un exemplu românilor. Ei bine, dl Beuran nu a încercat să ascundă documente şi nu se află sub incidenţa vreunui articol care prevede arestarea preventivă. Doar acea prevedere care se referă la opinia publică, şi anume că fapta ar putea fi de o gravitate mare.", a explicat jurnalista. 

"Putea fi citat la altă dată"

"În 2018 s-ar fi produs faptele şi ar exista o înregistrare la acest dosar, înregistrare cu care înțeleg că denunţătorul s-ar fi prezentat la DNA. Astăzi s-au făcut percheziţii acasă la dl profesor Beuran, probabil căutându-se banii. S-au făcut percheziţii şi la spital, probabil căutându-se documente. Puteau foarte bine să îl citeze la altă dată, având în vedere că dl profesor are zilnic operaţii, intervenţii chirurgicale şi pacienţi. Este o personalitate importantă a domeniului medical.

A fost dus la DNA, audiat, de un procuror care a fost adus la DNA în urmă cu şase luni, de la conducerea Parchetului de la Urziceni, de secţia de procurori din cadrul CSM. Această procedură cu evitarea spectacolului este introdusă de Călin Nistor, care şi-a dorit mult să nu mai vedem cătuşe, ca anchetele să se desfăşoare în linişte. Nu cred că va fi acceptată arestarea preventivă", a spus Ana Maria Roman la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel