Procesul lui Vlad Pascu: Acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă în loc de omor
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Procesul lui Vlad Pascu a continuat joi, 4 aprilie, la Mangalia, după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutare a cauzei. La acest termen, instanța a decis că el va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor.

Decizia instanței a fost luată în cadrul termenului de azi, când s-a stabilit că Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, o infracțiune care prevede pedepse de la 3 la 10 ani de închisoare. La termenul anterior, familiile victimelor au solicitat instanței, prin intermediul avocaților, reîncadrarea faptei la omor calificat, infracțiune pentru care pedeapsa este detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

La termenul de judecată stabilit pentru data de joi, 4 aprilie, s-a discutat posibilitatea schimbării încadrării juridice a faptei în omor calificat. Dacă judecătoarea Ancuța Popoviciu va respinge cererea, acesta ar putea fi ultimul termen al procesului pe fond. În termenul anterior al procesului, din 14 martie, Vlad Pascu și-a recunoscut faptele și a solicitat să fie judecat în procedura simplificată, care reduce cu o treime limitele pedepsei. Astfel, el este judecat în prezent pentru ucidere din culpă, infracțiune pedepsită cu închisoarea de la 3 ani la 10 ani și 6 luni. Prin aplicarea procedurii simplificate, dacă va fi găsit vinovat, el va primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani și 7 ani de închisoare.

Părinții celor doi tineri uciși în accident și cele trei victime rănite au solicitat instanței, prin intermediul avocaților, ca Vlad Pascu să fie judecat nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor calificat, infracțiune pentru care pedeapsa este detențiunea pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.â

Știrea este în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel