Procesul de defăimare intentat de Benzema împotriva ministrului francez de Interne a fost respins
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A fost respins procesul de defăimare intentat de Karim Benzema.

Procesul de defăimare intentat de Karim Benzema împotriva ministrului francez de Interne, care susținea că starul fotbalului francez avea ”legături notorii” cu Frăția Musulmană, a fost respins.

Benzema a depus plângerea luna trecută, în urma mai multor remarci ale lui Darmanin care îl leagă pe atacant de organizația islamistă după ce acesta i-a susținut public pe palestinienii din Gaza.

În plângere, fotbalistul a declarat că ”nu a avut niciodată cea mai mică legătură cu organizația Frăția Musulmană și nici, după știința mea, cu cineva care pretinde că este membru al acesteia” și a susținut că a fost ”instrumentalizat în jocuri politice” din cauza faimei sale.

Curtea de Justiție a Republicii, o instanță pentru procese împotriva membrilor guvernului, a respins plângerea.

Instanța a considerat că remarcile lui Darmanin ”nu îi impută lui Benzema niciun fapt de natură să îi aducă atingere onoarei sau reputației sale”, potrivit unui comunicat al procurorului general al Curții de Casație, Rémy Heitz. Decizia nu este supusă recursului, a adăugat el.

Afirmația ministrului

În octombrie, Darmanin, un ministru de dreapta, a provocat o furtună mediatică atunci când a afirmat că Benzema, câștigătorul Balonului D'or din 2022, ar avea legături cu Frăția Musulmană, un partid islamist pe care unele țări din Orientul Mijlociu îl consideră un grup terorist.

”Benzema are legături notorii cu Frăția Musulmană, o știm cu toții”, a declarat ministrul francez într-un interviu acordat postului de televiziune conservator francez CNews. Ulterior, Darmanin a revenit asupra acuzațiilor, afirmând că Benzema a făcut ”alegerea extrem de selectivă de a folosi același discurs ca și Frăția Musulmană” pe rețelele de socializare, conform POLITICO.

Avocatul lui Benzema, Hugues Vigier, a negat că ar exista vreo legătură între Benzema și Frăția Musulmană, înainte de a depune plângerea în ianuarie.

Benzema, fostul superstar al echipei Real Madrid, care joacă pentru clubul de fotbal Al-Ittihad, cu sediul în Arabia Saudită, este un musulman practicant și și-a exprimat în mod public sprijinul pentru palestinienii din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel