Procesul cântărețului cocoș matinal Maurice a fost amânat
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Maurice și stăpâna lui
Maurice și stăpâna lui
Un proces despre un cocoş care deranjează un cuplu de pensionari pe o insulă turistică din sud-vestul Franţei cu cântatul său prea devreme a fost amânat până pe 4 iulie, o amânare care ar putea da părţilor implicate timpul necesar pentru o tentativă de conciliere, informează AFP.

Procesul judecat la instanţa din Rochefort (sud-vest) a fost amânat din motive ce ţin de schimbul de documente între avocaţi.

"Obosit", Maurice, cocoşul aflat în centrul scandalului, nu a fost prezent la şedinţa de joi, după cum nu au fost nici reclamanţii, un cuplu de pensionari

Cocoşul de la care a pornit disputa aparţine unei femei care trăieşte în Saint-Pierre d'Oleron, o localitate de pe insula turistică Oleron, aflată pe coasta de vest franceză, iar cântatul său dis-de-dimineaţă a sfârşit prin a-i exaspera pe proprietarii unei case aflate în apropiere.

Scandalul din jurul acestui cocoş a stârnit multe reacţii în Franţa, cum ar fi cea a lui Bruno Dionis du Sejour, primarul din Gajac (sud-vest), un sat de 400 de locuitori, care şi-a anunţat intenţia de a include sunetele mediului rural francez în "patrimoniul naţional".

Cocoșul a băgat zânzanie între vecini



Proprietara lui Maurice, Corine Fesseau, a afirmat joi dimineaţă la Rochefort că este deschisă "oricărui dialog în măsura în care nu mă agresează". Reclamanţii, pe care nu îi cunoaşte, s-au opus oricărei posibilităţi de conciliere înainte de proces, a acuzat ea. Avocatul său, Julien Papineau, a dat asigurări, la rândul său, presei, înaintea şedinţei, că "nu a fost posibilă o conciliere".

De cealaltă parte, Vincent Huberdeau, reprezentând reclamanţii, a precizat că aceştia au scris primarului din Saint-Pierre-d'Oleron, Christophe Sueur pentru a găsi o soluţie amiabilă. "Au căutat concilierea. Cer linişte şi pace. Sunt pensionari. Domnul era fermier. Vor pur şi simplu ca acest cocoş să fie închis noaptea", a adăugat el.

Vezi și: Franţa: Un primar vrea să înscrie în patrimoniul naţional zgomotele din localităţile rurale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel