Proces Chauvin. Un medic spune că Floyd avea „o inimă excepțional de puternică”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Dr. Jonathan Rich a depus mărturie în timpul procesului din Minneapolis al lui Derek Chauvin, acuzat că l-a ucis pe americanul de culoare George Floyd, negând argumentele apărării care au ca scop negarea implicării polițistului în deces.

Conform BBC, dr. Rich a evaluat fișa medicală, autopsia și videoclipurile morții sale, punând să spună că: „George Floyd nu a murit dintr-un incident cardiac primar și nu a murit nici din supradoză de droguri”. El a adăugat că Floyd suferea de hipertensiune, anxietate și dependență de substanțe.

George Floyd ar fi avut hipertensiune arterială fiindcă avea „o inimă excepțional de puternică” ce îi pompa cu rapiditate sângele prin corp. „Inima este un mușchi”, a explicat acesta, adăugând că exercițiile fizice o întăresc. El a spus că și inima poate „să obosească” în timp și că este nevoie de tratament, însă aceasta nu este în sine o boală. Testimonialul medicului încearcă să nege spusele apărării cum că Floyd a murit de atac de cord, cauzat de sănătatea precară și alte boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel