Probleme TNB. Soluția lui Mircea Badea, IMPLEMENTATĂ deja de Ion Caramitru. Paradox total
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ion Caramitru
Ion Caramitru
Sunt probleme mari în lumea teatrului. Actorii au ieșit și au început să vorbească despre neregulile din sistem. La Teatrul Naţional din București au fost disponibilizaţi 50 de angajaţi. Mihai Călin şi Marius Manole au fost vocile care au rostit mesajul mai multor artişti.

În acest context tulbure, Mircea Badea a venit cu o propunere, doar că... paradoxal, soluția sa este deja implementată de Ion Caramitru, care, culmea, tot nu are fonduri.

Mircea Badea a zis să se vândă bilete mai scumpe la spectacole, dar la Teatrul Național din București, condus de Ion Caramitru, tocmai acest lucru se face. Este un paradox, în condițiile în care, la TNB, spectacolele costă 100 lei biletul, iar la alte teatre prețul variază între 20 - 40 lei. Conducerea TNB se plânge că nu are bani, concediază zeci de oameni, în vreme ce prețurile biletelor la spectacole sunt foarte mari. Un spectacol de teatru este un spectacol de teatru indiferent unde are loc, fie în teatre mai mici, fie mai mari, tot este nevoie de actori, de sunetiști, de mașiniști etc.

Iată diferența de prețuri de la Teatrul Național comparativ cu Teatrul Odeon:

(w670)

(w670)

În plus, la Teatrul Național se ia chirie de la privați, cum ar fi Microsoft. Cum de nu se descurcă TNB să plătească salarii când sălile sunt închiriate privaților care fac evenimente acolo? 

Mihai Călin a lansat un atac dur la adresa lui Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național

Mihai Călin a spus că majoritatea actorilor nu ies public deoarece se tem de Ion Caramitru "ca de cancer". Acest lucru se întâmplă în contextul în care mai mulți artiști români, printre care Marius Manole și Ada Galeș, și-au anunțat prezența la un protest organizat duminică în Piața Victoriei, de la ora 18.00, intitulat sugestiv #Demnitate.

"Din punctul meu de vedere și al conducerii sindicatului actorilor, dl Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național, care acum încearcă să facă ceva, să obțină fonduri, să deblocheze, dumnealui în ultimii ani a folosit foarte mult în interes propriu, personal o mare parte din activitatea teatrului. A condus în mod dictatorial, în mod autocrat, folosind o mare parte din resursele teatrului pentru propriul avantaj financiar. Mare parte din spectacole sunt regizat și jucate de dumnealui", a spus Mihai Călin la Digi 24.

VEZI ȘI: PROTESTE ACTORI. Mircea Badea: Băi, Manole. Băi, hashtagi, vrem o țară ca afară. Uite cum se face treaba...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel