Probleme la finala UCL. UEFA şi Federaţia Franceză spun că doar 2800 de bilete au fost contrafăcute. Mii de fani, ţinuţi la porţi, meciul a fost amânat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Real Madrid CF
Facebook Real Madrid CF
Scandalul biletelor contrafăcute de la finala Ligii Campionilor pare că se apropie de final. UEFA şi Federaţia Franceză spun că doar 2800 de bilete erau false, chiar dacă mii de fani au fost ţinuţi la porţi, iar meciul a fost amânat zeci de minute. 

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi UEFA au estimat la "2.800" numărul "biletelor contrafăcute scanate" sâmbătă pe Stade de France la finala Ligii Campionilor, a declarat marţi pentru AFP o sursă apropiată de acest dosar, confirmând o informaţie publicată de RMC Sports.

FFF şi UEFA au venit cu această estimare la reuniunea de luni de la Ministerul Sportului din Franţa, menită să tragă învăţăminte de pe urma situaţiei de la finala Ligii Campionilor. Dar printre aceste 2.800 de bilete contrafăcute pot exista bilete reale care au fost activate incorect, potrivit avocatului Pierre Barthelemy, intervievat de AFP, conform Agerpres.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a vorbit luni despre frauda de bilete "masivă, industrială şi organizată" care ar fi cauza haosului, menţionând între 30.000 şi 40.000 de suporteri englezi pe Stade de France "fie fără bilete, fie cu bilete contrafăcute". Însă ministrul s-a mulţumit să dea un procent de "70%" de bilete contrafăcute, imprimate pe hârtie, în rândul fanilor englezi, fără să indice o cifră.

"Avarii, erori de calculator la porţi"



Cele 2.800 de "bilete false scanate" sunt o cifră "de luat cu prudenţă", potrivit lui Pierre Barthelemy, avocat al unor grupuri de suporteri francezi şi prezent la meciul de sâmbătă seara.

"Au trebuit activate biletele electronice şi au fost avarii, erori de calculator la nivelul porţilor care au făcut ca unele bilete adevărate să fie scanate ca false", a explicat el.

"Dovadă în acest sens e mărturia lui Robertson, jucătorul lui Liverpool, care a oferit bilete oficiale unor rudelor. Odată ajuns la turnichete, li s-a spus că aceste bilete sunt false', a afirmat Barthelemy.

O anchetă a fost încredinţată poliţiei judiciare din Paris cu privire la presupusa fraudă a biletelor, iar UEFA a lansat o anchetă independentă pentru a face lumină asupra incidentelor de sâmbătă.

"Investigaţiile (...) vor stabili exactitatea faptelor, volumele, traficul sau lipsa traficului, originea acestui trafic şi ce s-a întâmplat exact", a declarat ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera, în marginea unei vizite la comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris. "Noi toţi avem nevoie să înţelegem", a adăugat ea.

După cum s-a anunţat, preşedintele clubului Liverpool, Tom Werner, a declarat că aşteaptă scuze din partea ministrului francez al Sporturilor după ce Amelie Oudea-Castera a afirmat că suporterii englezi cu bilete false şi felul în care a gestionat gruparea din Albion deplasarea suporterilor săi la finala Ligii Campionilor sunt cauzele incidentelor petrecute la Stade de France. 

Suporterii lui Liverpool şi Real Madrid, tâlnăriţi la Paris 

„Sâmbătă dimineața, am parcat în Saint-Denis și a apărut în fața noastră un băiat. Ne-a spus, cu Google Translate: ‘Știți unde ați parcat?’.

Și ne-a cerut 50 de euro ca să aibă grijă de duba noastră. I-am dat 40 de euro până la urmă. A făcut o poză și a trimis-o găștii sale, bănuiesc.

Fanii Realului și cei ai lui Liverpool au făcut front comun ca să se apere. Erau sute de francezi, eram foarte speriați cu toții. Am aflat apoi că mai multe fete au fost dezbrăcate și jefuite. Căutau ceasuri, telefoane, portofele, orice. Armate de tâlhari care îi vânau pe suporteri. 

La ieșire, suporterii și familiile lor au fost înconjurați ca să fie jefuiți. Poliția? Era acolo, dar nu a făcut nimic. Polițiștii erau înarmați, dar n-au intervenit. O rușine! N-o să revin la Paris decât dacă va fi absolut necesar”, a declarat José Francisco Iglesias, un fan al lui Real Madrid, citat de sport.ro. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel