Probleme la 11.000 de maşini Tesla în SUA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
11000 de maşini Tesla au fost rechemate în service în SUA, din cauza mai multor probleme. 

Mașinile Tesla întâmpină probleme la sistemul de comunicare. Acesta i-a avertizat în mod eronat pe șoferi când ar fi vorba de o posibilă coliziune frontală.

De asemenea, sistemul automat de frânare de urgență s-a activat în mod neașteptat în timpul condusului. Cele două probleme au avut loc la sistemul de conducere Full Self-Driving (FSD), aflat în teste în acea perioadă.

Anunțul a fost făcut de Administrația Națională pentru siguranța traficului pe Autostrăzile din SUA, scrie Promotor.ro.

Tesla a depăşit valoarea de piaţă de 1000 de miliarde de dolari, fiind a cincea firmă care atinge această bornă. 

Acțiunile producătorului de automobile electrice au urcat luni cu 12,6% după ce a încheiat un acord pentru vânzarea a 100.000 de vehicule către firma de închirieri auto Hertz.

Tesla este de ceva timp cel mai valoros producător auto din lume, dar mărci precum Ford și GM produc mai multe mașini. Anterior, doar Apple, Microsoft, Amazon și Alphabet, proprietarul Google, au atins o evaluare de 1 mld. dolari.

Timp de ani de zile, Tesla s-a luptat să își sporească producția de mașini, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să speculeze că va da faliment.

Tesla, profitabilă abia în 2020

Dar anul trecut, compania, condusă de miliardarul Elon Musk, și-a îmbunătățit activitatea și a devenit profitabilă pentru prima dată, ceea ce a determinat acțiunile sale să crească susținut.

Contractul cu Hertz este cea mai mare comandă de închiriere de mașini electrice din istorie și este considerat un nou vot de încredere.

Mașinile Tesla au o autonomie de aproximativ 320 de kilometri la o încărcare, dar există o lipsă de infrastructură de încărcare în SUA - un lucru pe care administrația Biden speră să îl schimbe.

"Vehiculele electrice sunt acum mainstream și abia acum am început să vedem creșterea cererii și a interesului la nivel global", a declarat șeful interimar al Hertz, Mark Fields, scrie Mediafax.

VEZI ŞI Elon Musk ar putea deveni primul trilionar din lume. Ce avere are în prezent

VEZI ŞI Musk, mai bogat cu 36 de miliarde de dolari, de pe o zi pe alta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel