Probleme cu vizele de flotant. Au fost deschise 6 dosare penale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În contextul alegerilor locale, numeroși candidați doresc să sporească artificial numărul de alegători prin vizele de flotant. Prin acest mijloc, foarte mulți oameni își mută domiciliul pe alte localități pentru a favoriza scorul electoral al diferiților competitori electorali.

Vizele de flotant reprezintă o miză importantă a alegerilor locale de pe 27 septembrie. Mulți concurenți electorali recurg la acest mijloc pentru a-și spori numărul de alegători în localitatea unde candidează. Din păcate, metoda nu a fost îmbucurătoare pentru șase bihoreni. Aceștia ar fi primit în spațiu nu mai puțin de 37 de persoane.

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii din Bihor în cadrul unei acţiuni dispuse de Ministerul Afacerilor Interne, pentru prevenirea "turismului electoral" în perioada alegerilor locale, operaţiune ce presupune verificarea persoanelor care şi-au stabilit reşedinţa în alte localităţi decât cele de domiciliu. 

37 de locatari la 3 case

Astfel, potrivit unui comunicat transmis vineri de către Biroul de presă al Poliţiei Bihor, într-o singură zi, poliţiştii au găsit 11 persoane "înregistrate" fictiv în locuinţa unei familii din localitatea Surduc, comuna Copăcel. În aceeaşi perioadă, un bărbat de 56 de ani şi soţia lui de 54 de ani, tot din Oradea, au semnat pentru luarea în spaţiu la adresa imobilului pe care aceştia îl deţin în Sărand alte 13 persoane cu domicilii în alte comune.

De asemenea,  în perioada februarie - august, o orădeancă în vârstă de 40 ani şi soţul ei de 52 ani au declarat că au luat în spaţiu, în locuinţa pe care o deţin în acelaşi sat Sărand, 13 persoane care au domiciliile în alte localităţi. Așadar, cei doi bihoreni din satul Surduc şi cei patru orădeni sunt anchetaţi pentru fals în declaraţii

Instituţia Prefectului Bihor a transmis, vineri după amiază, un comunicat legat de verificările privind vizele de flotant în Bihor, amintind că, încă din iulie, prefectul Dumitru Ţiplea le-a atras atenţia primăriilor să respecte legea, potrivit eBihoreanul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel