Probleme cu glanda tiroidă: Simptome care te trimit la medic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Specialiștii avertizează că sunt câteva semne care te anunță că tiroida, glanda care reglează metabolismul, nu funcționează bine și este indicat să te prezinți la medic.

Problemele tiroidiene nediagnosticate pot crește dramatic riscul de obezitate, boli de inimă, depresie, anxietate, căderea părului, disfuncții sexuale, infertilitate. În consecință, este important să cunoști unele dintre cele mai frecvente semne care te anunță că tiroida nu funcționează în parametrii normali, scrie clickpentrufemei.ro, potrivit realitatea.net.

Iată ce simptome anunță că se impune să mergi la medic pentru un control al glandei tiroide:

- dureri musculare și articulare;

- senzație de iritație la nivelul gâtului; 

- modificări cutanate. În caz de hipotiroidism, părul devine fragil, aspru, uscat și, în timp, se rupe, iar pielea poate deveni aspră și uscată având un aspect solzos;

- probleme intestinale. Constipația severă pe termen lung este asociată frecvent cu hipotiroidism, în timp ce diareea sau sindromul colonului iritabil este asociată cu hipertiroidism;

- menstruația neregulată și probleme de fertilitate;

- probleme cu colesterolul;

- schimbarea greutății. Dificultatea cu care reușești să slăbești, deși urmezi o dietă săracă în grăsimi, faci mișcare poate fi un semn al hipotiroidismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel