Problema urșilor în dezbatere publică. Cine cere triplarea împușcărilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ursi
Ursi
Problema urișilor in județul Harghita a fost astăzi dezbătută la Ministerul Mediului. Un lider a solicitat triplarea împușcărilor. 

Problema urșilor a fost pusă îndezbatere publică, astăzi, la Ministerul Mediului. Autoritățile au aprobat cota de intervenție, adică împușcarea, pentru 140 de exemplare de urs. Acest număr ar trebui să fie de trei ori mai mare, susține Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în ultimele două zile au avut loc două atacuri ale urșilor, iar două victime se află internate în spital.

”Este nevoie de reglementare, prevenție și intervenție, respectiv în ceea ce privește județul Harghita este nevoie ca ministerul să elaboreze un set de măsuri specifice deoarece nicăieri în România nu sunt atâtea victime ale atacurilor de urs, ca aici”, afirmă Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita referitor la dezbaterea publică cu privire la carnivorele mari organizată în cursul zilei de azi de Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Consiliul Județean Harghita acordă de mai mulți ani o atenție sporită rezolvării acestei probleme, în acest sens a fost înființat Grupul de Lucru pentru Gospodărirea Durabilă a Peisajelor Culturale din județul Harghita.

Consiliul Județean Harghita a solicitat de ani de zile realizarea de către Ministerul Mediului a unui plan de management bine structurat, în care să fie cuprinse toate aspectele începând de la prevenirea daunelor cauzate de urși, până la conviețuirea cu aceste mari carnivore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel