Problema tancurilor trimise în Ucraina. Hartmann: Podurile nu rezistă! Nu au fost construite pentru această greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sergey Platonov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sergey Platonov)
H.D.Hartmann a explicat unde apare o problemă, vizavi de tancurile trimise în Ucraina.

"Nu cred că sunt trimsie aceste tancuri să creeze o forță de invazie, asa treacă la contraofensivă. Nici nu ştiu dacă în teritoriul stâncos muntos din Crimeea ar fi foarte utile", a spus jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea Geostrategica de la DCNews TV.

"Da, dar ai câmpia ucraineană de la Crimeea, unde ar fi foarte utile. Şi nu 140, 170 cât au fost promise! Acolo, am înţeles, din ce spun specialiştii, că le trebuie 500 de tipuri de tancuri de tip Leopard, Abrams, adică tancuri de masivă putere. Mai este o problemă care reduce mobilitatea tancurilor - că arma tancului de aia este importantă pentru ca este mobila pe câmpul de luptă. Este vorba despre poduri. Să nu uităm: câmpia ucraineană şi mai ales linia de contact ruso-ucraineană este plină de râuri. Podurile nu rezistă. Un tanc ucrainean, astăzi, are în jur de 30-40 de tone. "Leoparzii" au în jur de 60. Abrams se duce la 74 de tone. Podurile nu rezistă, nu au fost construite pentru această greutate. Se reduce şi eficiența dinamicii", a spus H.D.Hartmann.

Vezi și: Portugalia va trimite tancuri Leopard în Ucraina. Anunţul făcut de prim-ministrul Antonio Costa

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:


Zelenski a cerut armament greu şi avioane la Paris. Macron l-a asigurat de sprijin

"Suntem alături de Ucraina. Cu fermitate. Şi cu hotărârea de a o însoţi spre victorie şi restabilirea drepturilor sale legitime", a spus el. "Vom continua efortul în ceea ce priveşte livrările de mijloace de apărare", a adăugat şeful statului francez. Volodimir Zelenski, care a sosit la Paris miercuri seară pentru o cină cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz, a cerut armament greu şi avioane "cât mai curând posibil".

"Cu cât Ucraina primeşte mai devreme arme grele cu rază lungă de acţiune, cu cât piloţii noştri primesc mai repede avioane, cu atât mai devreme se va încheia această agresiune rusă şi ne vom putea întoarce la pace în Europa", a declarat Zelenski la Palatul Elysée.

Volodimir Zelenski a fost miercuri la Londra, unde a obţinut din partea Marii Britanii promisiunea pregătirii piloţilor militari ucraineni pentru folosirea unor avioane de luptă occidentale. De la Paris, el va pleca la summitul celor 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor UE care va avea loc joi la Bruxelles, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel