Problemă la exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră. Mihai Daraban: Aceasta e partea cea mai costisitoare
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 28 feb 2020, 15:51
WhatsApp
Legea offshore
Legea offshore
Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a vorbit despre viitorul pe care-l mai are proiectul offshore din Marea Neagră, în contextul internaţional. 

Într-un interviu acordat DC News, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a vorbit despre proiectul offshore din Marea Neagră şi viitorul pe care îl mai are acesta în actualul context internaţional. 

"Marea Neagră are o şansă. Este o şansă care depinde şi de noi în mare măsură. Partea cea mai costisitoare va fi conducta care va veni de la zăcământul găsit la 180 de kilometri şi să fie adusă la mal. Bineînţeles, interconectările nu ar fi o problemă la uscat, dar în Marea Neagră, după cum se ştie, sub 150 de metri este mai mult hidrogen sulfurat, deci tehnologiile de construcţie a conductelor sunt altele, coroziunea este foarte puternică", a explicat Mihai Daraban.

Cu ce ar putea contribui România

Întrebat dacă România ar putea contribui la acest proiect măcar cu conducta care va aduce zăcămintele la mal, Mihai Daraban a declarat: "Nu prea mai iese nimic pe coş la noi. Din păcate, partea aceasta de industrie grea, de industrie metalurgică... Uitaţi-vă la SIDEX care, din cinci furnale mai funcţionează cu unul, au ajuns la 2.500 de salariaţi de la 25.000... Adică marea noastră problemă este că această industrie grea a cam dispărut".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?