Problema femeilor atunci când vor să slăbească. Cori Grămescu: Este profund greșit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a vorbit despre problema de care se lovesc femeile atunci când vor să slăbească.

"Kilogramele în plus pot deveni o problemă nu doar pentru felul în care arăți, ci și pentru modul în care te simți. Atunci când apar dezechilibre de greutate, suntem afectate psihic și fizic în egală măsură. Fizic ne simțim obosite, ne mișcăm mai greu și în general organismul nostru începe să funcționeze mai greu. Psihic ne simțim nemulțumite, ne pierdem încrederea în felul în care arătam și începe să se instaleze o stare difuză de nemulțumire.

Când vine vorba despre slăbire și mai ales menținere, cele mai multe femei se plâng că nu reușesc să își găsească motivația de a scăpa definitiv de kilogramele în plus. Problema cu motivația de a slăbi și de a ne schimba definitiv programul alimentar este că suntem educați să credem că motivația se întâmplă de la sine oamenilor speciali, cei care sunt motivați de la natură. Ei bine, eu cred că această viziune este profund greșită.

Motivația se construiește și se întărește gradual, operând mici schimbări în alegerile noastre zilnice și văzând rezultate pozitive ale acestor schimbări. Pentru a funcționa pe termen lung și a reuși să scăpăm definitiv de kilogramele în plus este nevoie ca acest proces de schimbare de comportament și alegeri alimentare să se întâmple la limita de sus a zonei noastre de confort, adică să facem un efort constant, dar nu epuizant pentru a ne schimba", a scris Cori Grămscu pe Facebook.

"Cheia unei transformări pe termen lung"

"Mulți dintre noi cred că pierderea în greutate este o abordare "totul sau nimic". Când decidem că vrem să slăbim, vrem să se întâmple rapid și ne schimbăm toate obiceiurile alimentare și de antrenament, sperând că toate aceste schimbări bruște ne vor duce mai aproape de obiectivul nostru. Pierderea greutății nu ar trebui să fie un proces accelerat, deoarece această abordare nu ne vă duce nicăieri.

Ceea ce contează mai mult decât a pierde în greutate este să înțelegem de ce trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare și de antrenament, precum și alte alegeri de lifestyle, pentru a fi cât mai sănătoși și cât mai în formă, pentru totdeauna. Alegerea de a pierde în greutate într-un mod sănătos, fără să ne grăbim și să ne împingem inutil către autosabotare, este cheia unei transformări pe termen lung și a păstrării sănătății noastre fizice și mentale în timpul acestui proces de remodelare corporală și îmbunatățire a obiceiurilor alimentare", mai scria Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.

Vezi și: Cum slăbim sănătos. Cori Grămescu: Rețeta magică. Prima regulă

Cum ne potolim pofta de dulce. Nutriționist: Devine din ce în ce mai ușor să controlăm această senzație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel