Data actualizării:
Data publicării:

Problema extratereștilor reușește imposibilul - pune de acord republicanii și democrații din Congresul SUA

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Camera Reprezentanților din SUA a convocat miercuri un panou de referință privind fenomenele anormale neidentificate (UAP), cunoscute mai colocvial ca OZN-uri, în cea mai serioasă recunoaștere de până acum că observările misterioase merită examinate de către cele mai înalte niveluri de guvernare.  

Legislatorii americani „nu au adus în ședință omuleți verzi sau farfurii zburătoare... ne vom rezuma doar la fapte”, a spus republicanul Tim Burchett la începutul întâlnirii. Cu toate acestea, discuția a fost mai diversă de atât, scrie BBC.

Pe parcursul a două ore, trei martori și-au împărtășit întâlnirile cu obiecte care sfidau fizica și au povestit despre piloți cărora le este frică să vorbească, despre material biologic recuperat de pe ambarcațiuni și despre presupuse represalii împotriva avertizorilor de integritate. Toți au recunoscut că fenomenele anormale reprezintă o potențială amenințare pentru securitatea națională.

Audierea nu a produs nicio bombă serioasă - nici vreo confirmare a vieții extraterestre - dar faptul că martorii au primit o audiere importantă în fața Congresului a fost notabil în sine. Legislatorii și martorii au folosit deopotrivă ședința pentru a cere o mai mare transparență în privința UAP din partea armatei.

Comandantul în retragere al Marinei SUA, David Fravor, a povestit încă o dată întâlnirea sa cu un UAP în formă de „tic-tac” în 2004, care s-a mișcat într-un mod care i-a derutat pe aviatori. Filmările incidentului au fost lansate în 2017 și verificate public de Marina SUA, doi ani mai târziu.

„Tehnologia cu care ne-am confruntat a fost cu mult superioară decât orice aveam, avem astăzi sau căutăm să dezvoltăm în următorii 10+ ani”, a spus Fravor.

David Grusch, un fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene, a sugerat că oficialii guvernamentali au suprimat informații și au pedepsit avertizorii, dar a susținut că nu poate detalia mai mult în public din cauza legilor de clasificare.

Uman sau non-uman?

Într-un schimb de replici notabil, Nancy Mace, o republicană din Carolina de Sud, l-a rugat pe Grusch să detalieze ce știe despre corpurile non-terestre.

Ea l-a întrebat dacă au fost recuperate „probe biologice”.

Făcând referire la interviurile sale anterioare în presă, Grusch a răspuns că „probele biologice au venit cu unele dintre aceste recuperări”.

Au fost oameni sau non-umani? a întrebat doamna Mace.

„Non-uman și asta a fost evaluarea oamenilor cu cunoștințe directe despre programul cu care am vorbit”, a răspuns Grusch. În timpul unei linii diferite de interogatoriu, el a confirmat că nu a văzut niciodată, personal, un corp extraterestru.

Martorii au cerut, de asemenea, un sistem oficial de raportare pentru personalul militar sau membrii publicului.

„Avem nevoie de un sistem în care piloții să poată raporta fără a-și pierde locul de muncă”, a spus Ryan Graves, director executiv al Americans for Safe Aerospace.

Congresul părea nerăbdător să accepte această cerere până la sfârșitul sesiunii.

„UAP-urile, oricare ar fi ele, pot reprezenta o amenințare serioasă pentru armata și aeronavele noastre civile, iar acest lucru trebuie înțeles”, a spus Robert Garcia, un democrat din California. „Ar trebui să încurajăm mai multe raportări, nu mai puține privind UAP-urile. Cu cât înțelegem mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță.”

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel